Trabzonspor’da Transfer Durumu

Spor Toto Süper Lig takımlarından Trabzonspor, bu sezon kalan maçlarında büyük puan kayıpları yaşamadığı takdirde ligi 4. Sırada bitirecek. Bu yüzden başta teknik direktör Abdullah Avcı olmak üzere bordo mavili kulüp, gelecek sezon için şampiyoluk mücadelesi verecek bir kadro kurmayı planlıyor.

Bu sezon özellikle hücum hattındaki futbolcularından beklediği performansı alamayan Trabzonspor, gelecek sezon özellikle hücum hattına yönelik önemli takviyelerde bulunacak. Bu bağlamda Süper Lig takımlarından Kasımpaşa’dan forvet Koita ve İtalya’nın Roma takımından sağ bek Peres ile ön sözleşme imzalayan bordo mavili takım, hücuma yönelik ciddi değişiklikler yapacağının sinyallerini vermişti.

Öte yandan teknik direktör Abdullah Avcı, forvet Tiquinho Soaras ve Andres Cornelius ile kanat oyuncusu Gervinho gibi isimlerin takıma katılmasını istiyor. Trabzonspor kulübü de bu futbolcular ile ilgili olan girşimlerine devam ediyor.

İlk Hedef Gervinho

Spor Toto Süper Lig’de Trabzonspor’un yeni sezonda kadrosuna katmak istediği ilk isim Gervinho oldu. Fildişili futbolcu hakkında açıkmalarda bulunan teknik direktör Abdullah Avcı, Gervinho’nun oldukça tecrübeli bir futbolcu olduğunu söyledi ve kalitesi ile birlikte takıma güç katacağının altını çizdi.

Bu bağlamda 2021 yılına kadar İtalya’nın Parma takımı ile sözleşmesi bulunan Gervinho için görüşmelere devam eden Trabzonspor, bu transferde önemli yol katetti. Öte yandan bordo mavili takım, eski oyuncusu Zokora’dan Gervinho için olumlu geri dönüşler aldı. Bu sezon oldukça iyi bir performans ortaya koyan Gervinho, hem kanatlarda hem de forvet olarak oynayabiliyor.

Trabzonspor’un Forvet Arayışları

Spor Toto Süper Lig’de gelecek sezon için özellikle forvet transferine odaklanan bordo mavili takımın ilk hedefi Andres Cornelius oldu. Öncelik olarak bu oyuncuyu kiralamak isteyen Trabzonspor, hem futbolcu ile hem de futbolcunun kulübü Atalanta ile görüşmelerini sürdürüyor.

Eğer kiralık olarak anlaşılmazsa satın alma yoluna gidilecek. Bu sezon İtalya’nın Parma takımında oynayan Cornelius, sahaya çıktığı 25 maçta sadece 1 gol attı. Trabzonspor’un bir diğer forvet hedefi ise Tiquinho Soares oldu. Kariyerinde 3.5 sezon Porto forması giyen Soare, 140 maçta 65 gol ve 19 asist yapmıştı.

2020 yılının sonuna doğru Çin’in TJ Jinmen Tiger takımına transfer olan 30 yaşındaki Brezilyalı futbolcu, burada 8 maçta sahaya çıktı ve 2 gol attı. Daha sonra 2021 yılının başlarında kulübü ile sözleşmesini fesheden Soares, bonservisini elinde bulunduruyor. Trabzonspor’da hem futbolcu hem de menajeri ile transfer görüşmelerine devam ediyor.