
Trabzonspor Deplasmanda 1 Farkla Yenildi
Şampiyonlar Ligi play-off maçları kapsamında temsilcimiz Trabzonspor deplasmanda rakibi Kopenhag ile karşı karşıya geldi. Paly-off maçlarını kazanıp grup maçlarına yükselmeyi hedefleyen bordo mavili Trabzonspor takımı ilk maça büyük umutlarla gitmişti.
Deplasmanda rakip takımın evinde oynanan maçta ilk gol ev sahibi takımından geldi. 9. Dakikada Victor Claesson karşılaşmanın ilk golünü attı ve skor 1-0 oldu. Maçın diğer golleri de; 48. Dakikada Lukas Lerager ve 79. Dakikada konuk takım Trabzonspor’dan Bakasetas attı. Maç 2-1 ev sahibi takım Kopenhag’ın üstünlüğünde tamamlandı.
Rövanş maçı 24 Ağustos Çarşamba akşamı saat 22.00’de Trabzonspor’un ev sahipliğinde oynanacak. Abdullah Avcı ve öğrencileri rövanş maçında daha farklı bir performans sergileyip play-off turlarını geçmek istiyorlar.

Trabzonspor İlk Golü Erken Kalesinde Gördü
Şampiyonlar Ligi play-off maçları kapsamında sahaya çıkan Trabzonspor bu maçları geçerse anca grup maçlarına çıkabilecek. Ülke puanımız düştüğü için bu sene direkt olarak Şampiyonlar Ligi’ne yükselemedik.
Deplasmanda rakip takımın baskısı ve taraftar desteği ile maça çıkan Trabzonspor takımı galibiyet için sahaya çıkmış olsalar da mağlubiyetle sahadan ayrılmak zorunda kaldılar. İlk golü çok erken kendi kalesinde gören Trabzonspor maçın ilk dakikalarında gelen bu golle biraz sarsıldı.
Ev sahibi takım Kopenhag 9. Dakikada ilk golünü attı. Victor Claesson skoru 1-0 öne geçiren Kopenhag erken gelen gol ile oldukça keyifli bir oyuna başladılar. Maçın ilk yarısının 9. Dakikasında gelen bu golden başka bir gol sesi olmayınca takımlar 1-0’lık ev sahibinin üstünlüğü ile soyunma odasına geçtiler.
Maçın ikinci yarısında ev sahibi takım yine ilk dakikalardan golü buldu. 48. Dakikada Lukas Lerager ile beraber Kopenhag skoru 2-0 yaptı. Konuk takım Trabzonspor’un işi zor girmişti. 2-0’lık bir üstünlük ile maça hızlı başlayan rakip takıma karşı cevap verebilmek için tüm kozlarını kullansa da beraber golü yerine sadece farkı bire düşürebildiler.
Maçın sonlarına doğru geldiğimizde 79. Dakikada Trabzonspor tek golünü attı. Bakasetas ile farkı bire indiren bordo mavili takım kalan dakikalarda beraberlik için bastırsa da sonuç değişmedi. 2-1’lik skorun ardından maç tamamlandı ve sonuç rövanş maçına bırakıldı.

Trabzonspor 24’ünde Evinde
Ülke temsilcimiz Trabzonspor takımı rövanş maçında rakibi kendi evinde konuk edecek. Maç 24 Ağustos Çarşamba akşamı saat 22.00’de başlayacak. O maçı Trabzonspor kazanırsa 25-26 Ağustos tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek olan kura çekimine dahil olabilecek.
Teknik direktör Abdullah Avcı ve öğrencileri bu rövanş maçını kazanmak istiyorlar.